Ons onderwijs

Ons onderwijs en professionele leergemeenschappen

Ons onderwijs

Kindcentrum Universum (voorheen Jules Verne) is al 50 jaar verbonden aan de Grote Waal in Hoorn. De school is een begrip in de wijk en wil vooral een fijne en veilige plek bieden voor de kinderen uit de buurt. Daarom is de Kindcentrum Universum een nieuwe weg ingeslagen. Samen met een select aantal andere scholen brengt ons Kindcentrum het Michaela concept uit Londen naar Nederland. Dit concept is vernoemd naar een bijzondere en uiterst succesvolle school in Londen en staat voor gelijke kansen realiseren voor alle kinderen, ongeacht achtergrond of thuissituatie. Op de school heerst een duidelijke structuur: de kinderen weten wat er van hen wordt verwacht qua gedrag en inzet. Wie hard werkt wordt beloond met kennis en kennis biedt kansen. Met de invoering van het Michaela concept is dat precies wat ook de Jules Verne school wil bereiken. Gelijke kansen voor ieder kind om op te groeien tot volwaardige deelnemers aan de maatschappij.
 

Professionele leergemeenschappen

Het handelen van de leerkracht staat centraal, de geplande lesactiviteiten worden aangepast door de verkregen inzichten in de ontwikkeling van de leerlingen.
Het team van leerkrachten werkt samen in professionele leergemeenschappen (PLG's). Dat betekent dat leerkrachten intensief samenwerken om het leren van de leerlingen te verbeteren en te werken aan eigen ontwikkeling en professionaliteit.
 
Van samen lerende leerkrachten leren de leerlingen het meest!

Leerling aan het woord

Deze school is bijzonder, omdat er kinderen van over de hele wereld komen.